Jsme to, co jíme. Chemie potravin zkoumá to, co budeme. Ještě hlouběji proniknete do tajů analýzy biologicky aktivních látek, základních živin nebo aditivních látek. Ponoříte se do studia přírodních látek. Které z nich využívat, aby byly potraviny bezpečné, zdravé a hodnotné. Které se naopak hodí v kosmetologii či farmakologii. A pracovat budete i s nanotechnologiemi.
Jako inženýr chemie budete ovládat teorii i praxi. Prát se o vás budou v potravinářských provozech – ale také v chemických, biochemických, mikrobiologických a biotechnologických laboratořích. Získat vás můžou i v kontrolních institucích nebo v oblasti výzkumu a vývoje.
This programme is provided by Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost
-
93 %
absolventů najde uplatnění v potravinářském a biotechnologickém průmyslu
-
20 %
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě
-
95 %
absolventů by si vybralo stejnou fakultu a obor
1. ročník
Povinné předměty
- Analytická chemie potravin II (cs)
- Bioinženýrství II (cs)
- Chemie potravin II (cs)
- Instrumentální a strukturní analýza (cs)
- Laboratoř oboru I - PCHBT (cs)
- Molekulární biotechnologie (cs)
- Biochemie II (cs)
- Technologie potravin (cs)
- Praktikum z instrumentální a strukturní analýzy - PCHBT (cs)
- Nutraceutika a funkční potraviny (cs)
- Senzorická analýza potravin (cs)
- Praktikum z biotechnologie (cs)
- Praktikum z technologie potravin (cs)
- Chemická legislativa (cs)
- Angličtina B1