Jíst musíme všichni a denně. Zajímá vás, co vlastně jíme? Naučíte se stanovit složení potravin a poznat, jestli jsou kvalitní, zdravé či škodlivé. Budete se podílet na vývoji nových potravin a v praxi využívat moderní metody analýzy potravin.
Jako potravinářský chemik se budete orientovat v oblasti produkce a technologie potravin a jejich složek. Budete umět využívat moderní analytické metody k prokázání původu, pravosti a kvality potravin. Uplatnění najdete v oblastech zemědělství, kosmetiky, farmacie, biomedicíny či biotechnologií. Pokud nebudete mít dost, běžte na magistra. Třeba se zaměřením na potravinářské technologie, biotechnologie nebo další příbuzné obory.
This programme is provided by Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost
-
80%
studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.
-
1:4
je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.
-
95%
absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.
-
20%
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.
1. ročník
Povinné předměty
- Obecná a anorganická chemie I (cs)
- Matematika I (cs)
- Matematika II (cs)
- Fyzika I (cs)
- Organická chemie I (cs)
- Obecná a anorganická chemie II (cs)
- Chemická informatika II (cs)
- Praktikum z anorganické chemie I (cs)
- Praktikum z fyziky I (cs)
- Chemická informatika I (cs)
- Obecná biologie a ekologie (cs)
- Basics of Laboratory Technique
- Chemické procesy v praxi (cs)
- Základy laboratorní techniky (cs)
Studuj chemii na VUT
Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží
Pojďte na FCH!
programy na FCH
Další bakalářské-
Aplikovaná analytická, environmentální a forenzní chemie
-
Environmentální chemie, bezpečnost a management
-
Chemie a chemické technologie
-
Chemie pro medicínské aplikace
-
Chemie a technologie materiálů
-
Chemie a technologie potravin - Biochemická technologie
-
-
Chemie a technologie potravin - Chemie a analýza přírodních látek
-
-
Chemie a technologie potravin - Chemie a technologie potravin
-
Chemie a technologie potravin - Potravinářská chemie a technologie
-