Nic dokonalejšího než živý systém neexistuje. Chcete ho pochopit a naučit se využívat jeho schopnosti? Tak přijďte k nám studovat biotechnologii. Rozsáhlý teoretický základ získáte na přednáškách, velký důraz však klademe i na laboratorní dovednosti. Laboratořemi vás provedeme od úplných základů až k pokročilé práci s moderními přístroji i s živými buňkami.
Až dostudujete, budete specialisté na biotechnologii. Uplatnění najdete v potravinářských i biotechnologických výrobách, ve farmacii, ve výzkumu a vývoji i v kontrolních institucích. Ale bude škoda zůstat u bakaláře, můžete pokračovat ve studiu na magistra, třeba ve studijním programu Chemie a technologie potravin.
This programme is provided by Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Živý organismus jako výrobní linka
-
80%
studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.
-
1:4
je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.
-
95%
absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.
-
20%
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.
1. ročník
Povinné předměty
- Obecná a anorganická chemie I (cs)
- Matematika I (cs)
- Matematika II (cs)
- Fyzika I (cs)
- Organická chemie I (cs)
- Obecná a anorganická chemie II (cs)
- Chemická informatika II (cs)
- Praktikum z anorganické chemie I (cs)
- Praktikum z fyziky I (cs)
- Chemická informatika I (cs)
- Obecná biologie a ekologie (cs)
- Basics of Laboratory Technique
- Chemické procesy v praxi (cs)
- Základy laboratorní techniky (cs)
Studuj chemii na VUT
programy na FCH
Další bakalářské-
Aplikovaná analytická, environmentální a forenzní chemie
-
Environmentální chemie, bezpečnost a management
-
Chemie a chemické technologie
-
Chemie pro medicínské aplikace
-
Chemie a technologie materiálů
-
Chemie a technologie potravin - Biochemická technologie
-
-
Chemie a technologie potravin - Chemie a analýza přírodních látek
-
-
Chemie a technologie potravin - Chemie a technologie potravin
-
Chemie a technologie potravin - Potravinářská chemie a technologie
-