Detail předmětu
Praktikum z technologie potravin
FCH-MC_TPO_PAk. rok: 2021/2022
Exkurze do vybraných potravinářských podniků. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách včetně stanovení základních kvalitativních parametrů připravených produktů. Prezentace znalostí potravinářských technologií získaných v rámci exkurzí s doplněním z odborné literatury.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Týden 1-5: Exkurze do vybraných potravinářských podniků
1. výroba sladu a piva
2. příprava masných výrobků
3. výroba cukrovinek
4. technologie zpracování obilovin
5. výroba vína
Týden 6-11: Praktická realizace některých technologických procesů v laboratorních podmínkách.
1. vaření piva
2. výroba klobás a paštik
3. výroba jogurtu
4. výroba pečiva
5. výroba cukrovinek
6. zpracování ovoce, výroba ovoných šťáv a džemů
Týden 12-13: Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program NPCP_CHTPO magisterský navazující
specializace PCH , 1. ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program NKCP_CHTPO magisterský navazující
specializace PCH , 1. ročník, letní semestr, povinně volitelný
Typ (způsob) výuky
Konzultace v kombinovaném studiu
Vyučující / Lektor