Nabídka programů

Potravinářská chemie

Prezenční 3 roky Zakončeno titulem Bc.

Jíst musíme všichni a denně. Zajímá vás, co vlastně jíme? Naučíte se stanovit složení potravin a poznat, jestli jsou kvalitní, zdravé či škodlivé. Budete se podílet na vývoji nových potravin a v praxi využívat moderní metody analýzy potravin.

Jako potravinářský chemik se budete orientovat v oblasti produkce a technologie potravin a jejich složek. Budete umět využívat moderní analytické metody k prokázání původu, pravosti a kvality potravin. Uplatnění najdete v oblastech zemědělství, kosmetiky, farmacie, biomedicíny či biotechnologií. Pokud nebudete mít dost, běžte na magistra. Třeba se zaměřením na potravinářské technologie, biotechnologie nebo další příbuzné obory

Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.

Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost

  • 80 %

    studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy

  • 1 : 4

    je poměr kluků a holek, kteří studují potravinářskou chemii

  • 95 %

    absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu

  • 20 %

    studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě

Pojďte na FCH!

Jak se dostat na FCH

Pojďte na FCH!

Jak se dostat na FCH

Odpovědnost: Ing. Jan Brada