Publication detail

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.

Original Title

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

English Title

The comparison of analytical and sensory flavour of processed cheese analogues

Type

abstract

Language

Czech

Original Abstract

U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.

English abstract

The aim of this work was to identify and quantify the content of taste and aroma active compounds and to evaluate flavour of cheese analogue samples with various vegetable fats (coconut, palm, butter and mixed oils and butter).

Keywords

Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost

Key words in English

Cheese analogues, SPME, GC, flavour

Authors

SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R.

Released

6. 6. 2012

Publisher

ČSCH

Location

Olomouc

ISBN

0009-2770

Periodical

Chemické listy

Year of study

106

Number

6

State

Czech Republic

Pages from

571

Pages to

571

Pages count

1

BibTex

@misc{BUT92750,
  author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}",
  title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů",
  year="2012",
  journal="Chemické listy",
  volume="106",
  number="6",
  pages="571--571",
  publisher="ČSCH",
  address="Olomouc",
  issn="0009-2770",
  note="abstract"
}