Project detail

Inovace výuky předmětu Praktikum z bioinženýrství

Duration: 01.01.2011 — 31.12.2011

Funding resources

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- part funder (2011-03-31 - 2011-12-31)

On the project

Cílem navrhovaného projektu je testování a následné zavedení nových úloh v praktickém cvičení. Koncepce projektu je vypracována tak, aby studenti v průběhu výuky získali praktické zkušenosti s mezofilními a termofilními mikroorganismy a kvasinkami. Technologický přístup je v současné době velmi žádaný, tudíž rozšíření praktické výuky biotechnologií zvýší nejen znalosti studentů navazujícího magisterského oboru Potravinářská chemie a biotechnologie realizovaného na FCH VUT v Brně ve studijním programu Chemie a technologie potravin, ale rozšíří i jejich možnosti uplatnění v praxi. Projekt může významně přispět ke zkvalitnění, modernizaci, rozšíření spektra metodik a využití kombinace různých metodických postupů při řešení komplexních biotechnologických problémů v rámci praktické výuky oboru.

Mark

1867/2011

Default language

Czech

People responsible

Babák Libor, Ing. Mgr., Ph.D., MBA - fellow researcher
Šuranská Hana, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Šupinová Petra, Ing. - principal person responsible

Units

Faculty of Chemistry
- (2011-03-31 - not assigned)