Applied result detail

Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu

CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.

Original Title

Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu

English Title

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide

Type

Utility model

Original Abstract

Směs na přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množství od 0,1g do 3,0g na 100g směsi a sušené vitální droždí v množství od 0,4 g do 1,0 g na 100g směsi, nebo obsahuje pouze sušené vitální droždí v množství od 1 g do 10 g na 100 g směsi. Směs pro přípravu chleba obsahující chlorid vápenatý v množství 0,3 g na 100 g směsi.

English abstract

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture or only contains vital dried yeast in an amount of from 1 g to 10 g per 100 g mixture . Mixture for the preparation of bread containing calcium chloride in an amount of 0.3 g per 100 g of mixture.

Keywords

akrylamid, eliminace, chléb

Key words in English

acrylamide, elimination, bread

Patent number

25037

Date of application

05.12.2012

Date of registration

07.03.2013

Date of expiry

05.12.2016

Owner

Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK

Licence fee

In order to use the result by another entity, it is always necessary to acquire a license