Applied result detail
Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu
CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.
Original Title
Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu
English Title
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide
Type
Utility model
Original Abstract
Směs na přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množství od 0,1g do 3,0g na 100g směsi a sušené vitální droždí v množství od 0,4 g do 1,0 g na 100g směsi, nebo obsahuje pouze sušené vitální droždí v množství od 1 g do 10 g na 100 g směsi. Směs pro přípravu chleba obsahující chlorid vápenatý v množství 0,3 g na 100 g směsi.
English abstract
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture or only contains vital dried yeast in an amount of from 1 g to 10 g per 100 g mixture . Mixture for the preparation of bread containing calcium chloride in an amount of 0.3 g per 100 g of mixture.
Keywords
akrylamid, eliminace, chléb
Key words in English
acrylamide, elimination, bread
Patent number
25037
Date of application
05.12.2012
Date of registration
07.03.2013
Date of expiry
05.12.2016
Owner
Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK
Licence fee
In order to use the result by another entity, it is always necessary to acquire a license