Product detail

Inovativní pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na produkci stolních plodů, technologii a nutriční benefity

MATĚJÍČEK, A. VESPALCOVÁ, M. KAPLAN, J. MATĚJÍČKOVÁ, J. DIVIŠ, P. VÍTOVÁ, E. ŘEZNÍČEK, V. DOKOUPIL, L. ČEJKA, B.

Product type

metodika certifikovaná uplatněná

Abstract

Metodika se zaměřuje na technologii pěstování, hodnocení a množení zkoumaných odrůd rybízů, angreštů a kříženců včetně látkového složení plodů a doporučení vhodné odrůdy pro produkci stolních plodů. Hodnocení je zaměřeno na pěstitelské, fenologické a hospodářské znaky, včetně senzorického hodnocení plodů, analýz látkového složení plodů a testování způsobů vegetativního množení. Hodnoceno bylo 12 odrůd černého rybízu, 11 odrůd červeného rybízu, 6 odrůd bílého rybízu, 10 odrůd červeného angreštu, 11 odrůd bílého, žlutého a zeleného angreštu a 2 kříženci (´Jocheline´, ´Josta´).

Keywords

angrešt; rybíz; pěstování; nutriční hodnoty

Create date

24. 4. 2015

Location

Holovousy

Possibilities of use

K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

Licence fee

Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek