Detail publikačního výsledku
Stanovení těkavých látek v sýrech
VÍTOVÁ, E.
Original Title
Stanovení těkavých látek v sýrech
English Title
Assessment of volatile compounds of cheeses
Type
Paper in proceedings (conference paper)
Original Abstract
Charakteristickou vůni každého sýra určuje složení skupiny organických sloučenin, které mají na povrchu sýra za normální teploty nejvyšší tenzi a proto je označujeme jako těkavé. Pro jejich stanovení je nutné tyto látky izolovat z matrice. V práci je popsána metoda založená na dynamickém uspořádání head space gas analýzy za laboratorní teploty, kdy nosný plyn dusík vynáší z promývací nádobky se směsí rozmělněného sýra těkavé látky do vialky ochlazené na -50oC. Při laboratorní teplotě může být vzniklý roztok pomocí injekční mikrostříkačky opakovaně odebírán k analýze různými metodami.
English abstract
Assessment of volatile compounds of cheeses
Key words in English
Cheese, volatile compounds, headspace
Authors
VÍTOVÁ, E.
Released
23.09.2000
Publisher
Skalský Dvůr
Location
Skalský Dvůr
Book
Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Pages from
66
Pages count
1
Full text in the Digital Library
BibTex
@inproceedings{BUT3308,
author="Eva {Vítová}",
title="Stanovení těkavých látek v sýrech",
booktitle="Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2000",
pages="1",
publisher="Skalský Dvůr",
address="Skalský Dvůr"
}