Detail publikačního výsledku

Stanovení těkavých látek v sýrech

VÍTOVÁ, E.

Original Title

Stanovení těkavých látek v sýrech

English Title

Assessment of volatile compounds of cheeses

Type

Paper in proceedings (conference paper)

Original Abstract

Charakteristickou vůni každého sýra určuje složení skupiny organických sloučenin, které mají na povrchu sýra za normální teploty nejvyšší tenzi a proto je označujeme jako těkavé. Pro jejich stanovení je nutné tyto látky izolovat z matrice. V práci je popsána metoda založená na dynamickém uspořádání head space gas analýzy za laboratorní teploty, kdy nosný plyn dusík vynáší z promývací nádobky se směsí rozmělněného sýra těkavé látky do vialky ochlazené na -50oC. Při laboratorní teplotě může být vzniklý roztok pomocí injekční mikrostříkačky opakovaně odebírán k analýze různými metodami.

English abstract

Assessment of volatile compounds of cheeses

Key words in English

Cheese, volatile compounds, headspace

Authors

VÍTOVÁ, E.

Released

23.09.2000

Publisher

Skalský Dvůr

Location

Skalský Dvůr

Book

Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Pages from

66

Pages count

1

Full text in the Digital Library

BibTex

@inproceedings{BUT3308,
  author="Eva {Vítová}",
  title="Stanovení těkavých látek v sýrech",
  booktitle="Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2000",
  pages="1",
  publisher="Skalský Dvůr",
  address="Skalský Dvůr"
}