Publication detail
Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín
Hrstka, M., Kracl, T.
Original Title
Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín
English Title
Free amino acids in some Moravian wines
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Dvacet čtyři odrůdových vín z osmi odrrůd Vitis vinifera a tří vinařských podoblastí Jižní Moravy bylo analyzováno metodou iontově výměnné chromatografie. Dominantní aminokyselinou byl prolin, jehož poměrné zastoupení dosahovalo až 77,9 % Dalčími významně zastoupenými aminokyselinami byly arginin, hydroxyprolin, GABA, alanin a kyselina glutamová.
English abstract
We determined free amino acid content in twenty four wines from 8 cultivars Vitis vinifera cultivated in three regions of South Moravia.
Key words in English
wine, free amino acids, ion-exchange chromatography
Authors
Hrstka, M., Kracl, T.
RIV year
2005
Released
23. 5. 2005
Location
Skalský Dvůr
ISBN
80-86909-01-8
Book
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Pages from
52
Pages to
52
Pages count
1
BibTex
@inproceedings{BUT16238,
author="Miroslav {Hrstka} and Tomáš {Kracl}",
title="Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín",
booktitle="XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2005",
pages="52--52",
address="Skalský Dvůr",
isbn="80-86909-01-8"
}