Detail publikačního výsledku
Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín
Hrstka, M., Kracl, T.
Originální název
Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín
Anglický název
Free amino acids in some Moravian wines
Druh
Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus
Originální abstrakt
Dvacet čtyři odrůdových vín z osmi odrrůd Vitis vinifera a tří vinařských podoblastí Jižní Moravy bylo analyzováno metodou iontově výměnné chromatografie. Dominantní aminokyselinou byl prolin, jehož poměrné zastoupení dosahovalo až 77,9 % Dalčími významně zastoupenými aminokyselinami byly arginin, hydroxyprolin, GABA, alanin a kyselina glutamová.
Anglický abstrakt
We determined free amino acid content in twenty four wines from 8 cultivars Vitis vinifera cultivated in three regions of South Moravia.
Klíčová slova v angličtině
wine, free amino acids, ion-exchange chromatography
Autoři
Hrstka, M., Kracl, T.
Vydáno
23.05.2005
Místo
Skalský Dvůr
ISBN
80-86909-01-8
Kniha
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Strany od
52
Strany do
52
Strany počet
1
Plný text v Digitální knihovně
BibTex
@inproceedings{BUT16238,
author="Miroslav {Hrstka} and Tomáš {Kracl}",
title="Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín",
booktitle="XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2005",
pages="52--52",
address="Skalský Dvůr",
isbn="80-86909-01-8"
}