Detail publikačního výsledku

Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín

Hrstka, M., Kracl, T.

Originální název

Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín

Anglický název

Free amino acids in some Moravian wines

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Dvacet čtyři odrůdových vín z osmi odrrůd Vitis vinifera a tří vinařských podoblastí Jižní Moravy bylo analyzováno metodou iontově výměnné chromatografie. Dominantní aminokyselinou byl prolin, jehož poměrné zastoupení dosahovalo až 77,9 % Dalčími významně zastoupenými aminokyselinami byly arginin, hydroxyprolin, GABA, alanin a kyselina glutamová.

Anglický abstrakt

We determined free amino acid content in twenty four wines from 8 cultivars Vitis vinifera cultivated in three regions of South Moravia.

Klíčová slova v angličtině

wine, free amino acids, ion-exchange chromatography

Autoři

Hrstka, M., Kracl, T.

Vydáno

23.05.2005

Místo

Skalský Dvůr

ISBN

80-86909-01-8

Kniha

XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Strany od

52

Strany do

52

Strany počet

1

Plný text v Digitální knihovně

BibTex

@inproceedings{BUT16238,
  author="Miroslav {Hrstka} and Tomáš {Kracl}",
  title="Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín",
  booktitle="XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2005",
  pages="52--52",
  address="Skalský Dvůr",
  isbn="80-86909-01-8"
}