Project detail

Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů

Duration: 01.01.2011 — 31.12.2014

Funding resources

Ministerstvo zemědělství ČR - Výzkum v agrárním sektoru (VAK)

- part funder (2011-01-11 - 2014-12-31)

Mark

QI111A141

Default language

Czech

People responsible

Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D. - principal person responsible

Units

Faculty of Chemistry
- (2011-01-19 - not assigned)

Results

VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.). Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 569-570. ISSN: 0009-2770.
Detail

CETKOVSKÁ, J.; DIVIŠ, P.; VESPALCOVÁ, M.; POŘÍZKA, J. a kol. Basic nutritional properties of Cornelian cherry (Cornus mas L.) cultivars grown in the Czech Republic. ACTA ALIMENTARIA, 2015, vol. 44, no. 3, p. 357-364. ISSN: 0139-3006.
Detail

DIVIŠ, P.; JUREČKOVÁ, Z.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J.; KŘENOVÁ, A. Porovnání celkové antioxidační aktivity červenoplodých odrůd angrešt pěstovaných ve tvaru keře a dvoukmenného vřetene. Vědecké práce ovocnářské. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. GC GE, 2015, č. 24, s. 13-16. ISSN: 0231-6900.
Detail

VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J. Influence of volatile compounds on flavour of selected cultivars of gooseberry. Chemical Papers, 2017, vol. 71, no. 10, p. 1895-1908. ISSN: 0366-6352.
Detail

KŘENOVÁ, A.; MATĚJÍČEK, A.; DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J. Antioxidační aktivita vybraných odrůd červených a bílých rybízů. Vědecké práce ovocnářské. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. GC GE, 2015, č. 24, s. 37-42. ISSN: 0231-6900.
Detail

ŠTURSA, V.; DIVIŠ, P.; JUREČKOVÁ, Z.; MATĚJÍČEK, A. ANALYSIS OF RED CURRANT (RIBES RUBRUM) AND RED GOOSEBERRY (RIBES UVA-CRISPA) VARIETIES BY INDUCTIVELY COUPLED PLASMA ATOMIC EMISSION SPECTROSCOPY. In PROCEEDINGS OF INTERNATIONAL PHD STUDENTS CONFERENCE, (MENDELNET 2016). 2016. p. 669-674. ISBN: 978-80-7509-443-8.
Detail

KŘENOVÁ, A.; MATĚJÍČEK, A.; DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J. Antioxidační aktivita vybraných odrůd černého rybízu. Vědecké práce ovocnářské. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. GC GE, 2015, č. 24, s. 51-55. ISSN: 0231-6900.
Detail

MATĚJÍČEK, A.; VESPALCOVÁ, M.; KAPLAN, J.; MATĚJÍČKOVÁ, J.; DIVIŠ, P.; VÍTOVÁ, E.; ŘEZNÍČEK, V.; DOKOUPIL, L.; ČEJKA, B.: Angrešt, rybíz; Inovativní pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na produkci stolních plodů, technologii a nutriční benefity. Holovousy. (metodika certifikovaná uplatněná)
Detail