Tvoříme příběh pečiva

Začínali jsme před více než 20 lety jako PEkárny NA Morave. Dnes pečeme chleba po celé České republice, na Slovensku i v Maďarsku. Vyrábíme pečivo ve velkém a přitom nijak nešidíme tradiční receptury a postupy. Využíváme k tomu nejmodernější technologie, propracovanou logistiku a spoléháme se na šikovné ruce, zdravý úsudek a rozum svých kolegů a kolegyň. Jedině tak dokážeme každý den upéct pečivo pro každou pátou rodinu v zemi.

BROŽURA - 20 let PENAMU

Děláme poctivou pekařinu a mlynařinu ve velkém

Diplomky, praxe a start kariéry v PENAMu

Ve škole se toho člověk dozví spoustu, ale bez kvalitní praxe to nejde. Jak vypadají praxe u nás? Studenti k nám nejčastěji chodí na 4-6 týdnů. Nastoupí na některou z našich pekáren či mlýnů, kde si vyzkouší jak odborné činnosti, tak ale i klasickou pekařinu či mlynařinu. Je to podle nás nejlepší cesta, jak poznat “ čem to je” a nabrat co nejvíc zkušeností. Na konkrétní podobě praxe se domlouváme individuálně.

Aktuálně nemáme spuštěný klasický trainee program. Jdeme na to jinak. Prostě u nás rovnou dostanete šanci ukázat, co ve vás je. Samozřejmě vás v tom nenecháme plavat a dáme vám čas a prostor nabrat potřebné zkušenosti. Nutná je ale chuť na sobě pracovat a dál se rozvíjet.

Pokud u nás chcete psát diplomku, ozvěte se nám a třeba najdeme společné téma. Stejně jako v případě odborných praxí se i na diplomkách domlouváme individuálně. Dobré je vědět, že v Penamu dáváme přednost studentům, kteří u nás kromě psaní diplomky absolvují i odbornou praxi. Vy pak znáte mnohem lépe nás a my zase vás.

„Už uteklo hodně vody od chvíle, kdy jsem se rozhodla studovat potraviny na FCH VUT v Brně. O něco méně vody uteklo od úspěšného absolvování a rozhodnutí nastoupit do Penamu, se kterým peču dodnes. Škola, koleje, profesoři, docenti, doktoři atd., na to velice ráda vzpomínám. A z vědomostí, které jsem na Fakultě Chemie nabyla, čerpám dodnes. V Penamu mám na starosti různé činnosti a projekty vycházející z popisu mé pozice (to by bylo na dlouhé povídání). Jednou z činností je i být tvůrčí při vývoji a přípravě svěřeného sortimentu. Dovolím se pochlubit, že již 5 výrobků, na kterých je můj rukopis, obdrželo v posledních letech ocenění Česká chuťovka. Při výběru správných ingrediencí sahám do svých školních znalostí a kombinuji je s trendy moderní pekařiny a cukrařiny. Být absolventem této skvělé školy není vůbec k zahození, stejně jako zvolit si kariéru v Penamu.“

Ing. Blanka Kremláčková, DiS.

Blanka Kremláčková a Jordi Bordas, cukrářský mistr světa z roku 2011