studijní program
Chemie a technologie potravin
Fakulta: FCHZkratka: BKCP_CHTPAk. rok: 2011/2012
Typ studijního programu: bakalářský
Kód studijního programu: B2901
Udělovaný titul: Bc.
Akreditace: 31.12.2002 - 15.11.2012
Specifické požadavky na přijetí
Podmínkou přijetí je dosažení úplného středního nebo středního odborného vzdělání. Uchazeč dokládá potvrzení od ošetřujícího lékaře o tom, že je zdravotně způsobilý absolvovat výuku na chemické fakultě včetně praktické výuky. Podmínky přijímací zkoušky a přijetí bez přijímací zkoušky stanoví každoročně směrnice děkana dostupná na stránkách http://www.fch.vutbr.cz/cs/zajemce-o-studium/bakalarske-studium.html.
Klíčové výsledky učení
Absolvent má pevné základy znalostí standardních chemických disciplín, tj. obecné, anorganické, organické, fyzikální, analytické, makromolekulární chemie a biochemie. Z technické profilace pak ovládá základy chemického inženýrství a obecnou chemickou technologii. Je osobou způsobilou pro nakládání s nebezpečnými chemickými látkami dle §44b/ zák. 258/2000 a dle vyhlášky 428/2004. Zná teoretické základy specifických technologií zvoleného oboru, v odborné literatuře dokáže efektivně vyhledávat informace potřebné k plnění úkolu a dokáže řádně dokumentovat výsledky práce. Je dobře připraven jak pro práci na zodpovědných pozicích ve výrobě, tak i pro navazující magisterské studium.
Přístup k dalšímu vzdělávání
Absolventi mohou pokračovat studiem navazujícího magisterského studijního programu.
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Požadavky pro úspěšné absolvování
Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška
Forma studia
kombinované studium
Garant programu
Koordinátor ECTS
Obor
Zkratka | Název (zaměření) | Povinných kreditů |
---|---|---|
BKCO_BT | Biotechnologie | 171 |
BKCO_PCH | Potravinářská chemie | 164 |