studijní program
Chemie a technologie potravin
Fakulta: FCHZkratka: DPCP_CHTPAk. rok: 2011/2012
Typ studijního programu: doktorský
Kód studijního programu: P2901
Udělovaný titul: Ph.D.
Akreditace: 25.10.2007 - 31.12.2015
Specifické požadavky na přijetí
Ukončené magisterské studium na chemických fakultách technických univerzit, VŠCHT Praha a chemických oborech přírodovědeckých fakult, potravinářských oborů univerzit či fakult se zemědělským zaměřením.
Klíčové výsledky učení
Studium a s ním spojený výzkum v doktorském studijním programu oboru jsou orientovány na získání a rozvíjení teoretických vědomostí a experimentálních dovedností v oblastech potravinářské chemie a inženýrských procesů výroby potravin, aplikované analytické a fyzikální chemie, mikrobiologie, biochemie a molekulární biotechnologie. Studium je koncipováno plně v souladu s rozvojem potravinářských věd a potravinářských technologií, jako i dalších, fundamentálních a aplikovaných oborů. Hlavní pozornost bude zaměřena zejména na oblasti vztahující se k výrobě, zpracování, skladování a kontrole kvality a zdravotní nezávadnosti potravin. Vzhledem k prudkému rozvoji technik molekulární biologie bude odpovídající pozornost věnována i využití této vědní discipliny při rozvoji nových potravinářských technologií. Vědecké poznání bude zaměřeno na kvalitu a bezpečnost potravin, produkci funkčních potravin, rozvoj a vývoj moderních molekulárně biologických diagnostických metod. Na rozvoji vědeckého poznání se budou podílet i další disciplíny chemického a biologického charakteru, které jsou nezbytnou podmínkou komplexního přístupu a chápáni rozvoje potravinářských věd.
Přístup k dalšímu vzdělávání
nejsou
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Požadavky pro úspěšné absolvování
Státní doktorská zkouška, obhajoba dizertační práce
Forma studia
prezenční studium
Garant programu
Koordinátor ECTS