Detail aplikovaného výsledku

Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu

CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.

Originální název

Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu

Anglický název

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide

Druh

Užitný vzor

Originální abstrakt

Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množstve od 0,1g do 3,0g na 100g zmesi a sušené vitálne droždie v množstve od 0,4 g do 1,0 g na 100g zmesi.

Anglický abstrakt

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture.

Klíčová slova

akrylamid, eliminácia, chlieb

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, elimination, bread

Číslo patentu

6420

Datum přihlášky

19.06.2012

Datum zápisu

21.02.2013

Datum skončení platnosti

19.06.2016

Vlastník

Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK

Licenční poplatek

K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence