Detail aplikovaného výsledku
Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu
CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.
Originální název
Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu
Anglický název
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide
Druh
Užitný vzor
Originální abstrakt
Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množstve od 0,1g do 3,0g na 100g zmesi a sušené vitálne droždie v množstve od 0,4 g do 1,0 g na 100g zmesi.
Anglický abstrakt
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture.
Klíčová slova
akrylamid, eliminácia, chlieb
Klíčová slova v angličtině
acrylamide, elimination, bread
Číslo patentu
6420
Datum přihlášky
19.06.2012
Datum zápisu
21.02.2013
Datum skončení platnosti
19.06.2016
Vlastník
Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK
Licenční poplatek
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence