Detail aplikovaného výsledku

Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu

CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.

Originální název

Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu

Anglický název

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide

Druh

Užitný vzor

Originální abstrakt

Směs na přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množství od 0,1g do 3,0g na 100g směsi a sušené vitální droždí v množství od 0,4 g do 1,0 g na 100g směsi, nebo obsahuje pouze sušené vitální droždí v množství od 1 g do 10 g na 100 g směsi. Směs pro přípravu chleba obsahující chlorid vápenatý v množství 0,3 g na 100 g směsi.

Anglický abstrakt

Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture or only contains vital dried yeast in an amount of from 1 g to 10 g per 100 g mixture . Mixture for the preparation of bread containing calcium chloride in an amount of 0.3 g per 100 g of mixture.

Klíčová slova

akrylamid, eliminace, chléb

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, elimination, bread

Číslo patentu

25037

Datum přihlášky

05.12.2012

Datum zápisu

07.03.2013

Datum skončení platnosti

05.12.2016

Vlastník

Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK

Licenční poplatek

K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence