Detail aplikovaného výsledku
Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu
CIESAROVÁ, Z.; BEHAN, T.; SÁDECKÁ, J.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; KRAVEC, J.
Originální název
Směs pro přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu
Anglický název
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide
Druh
Užitný vzor
Originální abstrakt
Směs na přípravu chleba se sníženým obsahem akrylamidu obsahující chlorid vápenatý v množství od 0,1g do 3,0g na 100g směsi a sušené vitální droždí v množství od 0,4 g do 1,0 g na 100g směsi, nebo obsahuje pouze sušené vitální droždí v množství od 1 g do 10 g na 100 g směsi. Směs pro přípravu chleba obsahující chlorid vápenatý v množství 0,3 g na 100 g směsi.
Anglický abstrakt
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in an amount of from 0.4 g to 1.0 g per 100 g mixture or only contains vital dried yeast in an amount of from 1 g to 10 g per 100 g mixture . Mixture for the preparation of bread containing calcium chloride in an amount of 0.3 g per 100 g of mixture.
Klíčová slova
akrylamid, eliminace, chléb
Klíčová slova v angličtině
acrylamide, elimination, bread
Číslo patentu
25037
Datum přihlášky
05.12.2012
Datum zápisu
07.03.2013
Datum skončení platnosti
05.12.2016
Vlastník
Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK
Licenční poplatek
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence