Detail publikačního výsledku

Kolorimetrické hodnotenie ekologických a konvenčných celozrnných špaldových múk vo farebnom systéme CIE L*A*B*

SUHAJ, M.; TOBOLKOVÁ, B.

Originální název

Kolorimetrické hodnotenie ekologických a konvenčných celozrnných špaldových múk vo farebnom systéme CIE L*A*B*

Anglický název

Colorimetric evaluation of organic and conventional wholegrain spelt flours in system CIE L*A*B*

Druh

Článek recenzovaný mimo WoS a Scopus

Originální abstrakt

UV/Vis/NIR spektrálne a CIEL*a*b* farebné charakteristíky celozrnných špaldových múk pripravených z odrôd špaldy Lajta a OKO-10 pestovaných za podmienok ekologického a konvenčného polnohospodárstva v rozných oblastech Slovenska a Maďarska v rokoch 2011 a 2012 boli statisticky porovnány.

Anglický abstrakt

UV/Vis/NIR spectral and CIEL*a*b* colour quality attributes of whole-meal flours prepared from Lajta and ÖKO-10 spelt wheat varieties grown following organic and conventional production practices in Slovakian and Hungarian trials harvested in 2011 and 2012 were statistically compared and evaluated.

Klíčová slova

špaldová múka, UV/Vis/NIR spektra, CIEL*a*b*, multivariačná statistika

Klíčová slova v angličtině

spelt flour, UV/Vis/NIR spektra, CIEL*a*b*, multivariate statistics

Autoři

SUHAJ, M.; TOBOLKOVÁ, B.

Rok RIV

2014

Vydáno

15.10.2013

Nakladatel

Výskumný ústav potravinársky

Místo

Bratislava

ISSN

1336-085X

Periodikum

Trendy v potravinárstve

Svazek

18

Číslo

1

Stát

Slovenská republika

Strany od

21

Strany do

23

Strany počet

3

BibTex

@article{BUT106355,
  author="Milan {Suhaj} and Blanka {Tobolková}",
  title="Colorimetric evaluation of organic and conventional wholegrain spelt flours in system CIE L*A*B*",
  journal="Trendy v potravinárstve",
  year="2013",
  volume="18",
  number="1",
  pages="21--23",
  issn="1336-085X"
}