Detail publikačního výsledku
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
RAKOVÁ, M.
Originální název
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
Anglický název
Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit
Druh
Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus
Originální abstrakt
The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.
Anglický abstrakt
The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.
Klíčová slova v angličtině
ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny
Autoři
RAKOVÁ, M.
Vydáno
14.02.2001
Nakladatel
Masarykova Universita v Brně
Místo
Brno
ISBN
80-210-2538-7
Kniha
Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
Strany od
59
Strany počet
2
BibTex
@inproceedings{BUT3287,
author="Michaela {Raková}",
title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
year="2001",
pages="2",
publisher="Masarykova Universita v Brně",
address="Brno",
isbn="80-210-2538-7"
}