Detail publikačního výsledku

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

RAKOVÁ, M.

Originální název

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

Anglický název

Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.

Anglický abstrakt

The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.

Klíčová slova v angličtině

ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny

Autoři

RAKOVÁ, M.

Vydáno

14.02.2001

Nakladatel

Masarykova Universita v Brně

Místo

Brno

ISBN

80-210-2538-7

Kniha

Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů

Strany od

59

Strany počet

2

BibTex

@inproceedings{BUT3287,
  author="Michaela {Raková}",
  title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
  booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
  year="2001",
  pages="2",
  publisher="Masarykova Universita v Brně",
  address="Brno",
  isbn="80-210-2538-7"
}