Detail publikace

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

RAKOVÁ, M.

Originální název

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

Anglický název

Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.

Klíčová slova v angličtině

ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny

Autoři

RAKOVÁ, M.

Rok RIV

2001

Vydáno

14. 2. 2001

Nakladatel

Masarykova Universita v Brně

Místo

Brno

ISBN

80-210-2538-7

Kniha

Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů

Strany od

59

Strany do

60

Strany počet

2

BibTex

@inproceedings{BUT3287,
  author="Michaela {Raková}",
  title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
  booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
  year="2001",
  pages="2",
  publisher="Masarykova Universita v Brně",
  address="Brno",
  isbn="80-210-2538-7"
}