Detail publikačního výsledku

Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Originální název

Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin

Anglický název

Characterization and biological effects of mycotoxins isolated from contaminated foods

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Mould contamination of foods was determined using cultivation and microscopic techniques. Mycotoxins were isolated from contaminated foods and identified using TLC and RP-HPLC. Genotoxic effects of mycotoxins, mould extracts and food extracts were studied using the Ames test.

Anglický abstrakt

Mould contamination of foods was determined using cultivation and microscopic techniques. Mycotoxins were isolated from contaminated foods and identified using TLC and RP-HPLC. Genotoxic effects of mycotoxins, mould extracts and food extracts were studied using the Ames test.

Klíčová slova v angličtině

mycotoxins, food contamination, genotoxicity

Autoři

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Vydáno

05.09.2001

Nakladatel

československá společnost mikrobiologická

Místo

Košice

Kniha

Book of Abstracts, 22nd Congress of Czechoslovak Society for Microbiology

Strany od

171

Strany počet

1

BibTex

@inproceedings{BUT3290,
  author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
  title="Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin",
  booktitle="Book of Abstracts, 22nd Congress of Czechoslovak Society for Microbiology",
  year="2001",
  pages="1",
  publisher="československá společnost mikrobiologická",
  address="Košice"
}