Detail publikačního výsledku
Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Originální název
Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin
Anglický název
Characterization and biological effects of mycotoxins isolated from contaminated foods
Druh
Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus
Originální abstrakt
Mould contamination of foods was determined using cultivation and microscopic techniques. Mycotoxins were isolated from contaminated foods and identified using TLC and RP-HPLC. Genotoxic effects of mycotoxins, mould extracts and food extracts were studied using the Ames test.
Anglický abstrakt
Mould contamination of foods was determined using cultivation and microscopic techniques. Mycotoxins were isolated from contaminated foods and identified using TLC and RP-HPLC. Genotoxic effects of mycotoxins, mould extracts and food extracts were studied using the Ames test.
Klíčová slova v angličtině
mycotoxins, food contamination, genotoxicity
Autoři
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Vydáno
05.09.2001
Nakladatel
československá společnost mikrobiologická
Místo
Košice
Kniha
Book of Abstracts, 22nd Congress of Czechoslovak Society for Microbiology
Strany od
171
Strany počet
1
BibTex
@inproceedings{BUT3290,
author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
title="Charakterizace a biologické účinky mykotoxinů izolovaných z kontaminovaných potravin",
booktitle="Book of Abstracts, 22nd Congress of Czechoslovak Society for Microbiology",
year="2001",
pages="1",
publisher="československá společnost mikrobiologická",
address="Košice"
}