Detail publikačního výsledku
Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Originální název
Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.
Anglický název
Determination of genotoxic effects of some mould present in contaminated foods using the Ames test and the CAPL method.
Druh
Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus
Originální abstrakt
Cílem práce bylo studium plísňové kontaminace vybraných typů potravin, izolace mykotoxinů a vyhodnocení jejich genotoxických účinků dvěma nezávislými metodami - pomocí Amesova testu a metodou CALPL.
Anglický abstrakt
The aim of this work was a study of mould contamination found in food supplies inclusive of subsequent biological effects. Mycotoxins isolated from the foods were idetificated and quantificated using RP-HPLC. Biological effects of some mycotoxins were analysed using two ingdependent tests of genotoxicity: the Ames test and cytogenetic analysis of peripheral lymphocytes (CAPL).
Klíčová slova v angličtině
mould, mycotoxins, food contamination, Ames test, CAPL
Autoři
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Vydáno
23.05.2001
Nakladatel
VUP Praha
Místo
Praha
ISBN
80-902671-3-0
Kniha
Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Strany od
33
Strany počet
2
Plný text v Digitální knihovně
BibTex
@inproceedings{BUT3557,
author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
title="Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.",
booktitle="Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2001",
pages="2",
publisher="VUP Praha",
address="Praha",
isbn="80-902671-3-0"
}