Detail publikačního výsledku

Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Originální název

Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.

Anglický název

Determination of genotoxic effects of some mould present in contaminated foods using the Ames test and the CAPL method.

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Cílem práce bylo studium plísňové kontaminace vybraných typů potravin, izolace mykotoxinů a vyhodnocení jejich genotoxických účinků dvěma nezávislými metodami - pomocí Amesova testu a metodou CALPL.

Anglický abstrakt

The aim of this work was a study of mould contamination found in food supplies inclusive of subsequent biological effects. Mycotoxins isolated from the foods were idetificated and quantificated using RP-HPLC. Biological effects of some mycotoxins were analysed using two ingdependent tests of genotoxicity: the Ames test and cytogenetic analysis of peripheral lymphocytes (CAPL).

Klíčová slova v angličtině

mould, mycotoxins, food contamination, Ames test, CAPL

Autoři

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Vydáno

23.05.2001

Nakladatel

VUP Praha

Místo

Praha

ISBN

80-902671-3-0

Kniha

Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Strany od

33

Strany počet

2

Plný text v Digitální knihovně

BibTex

@inproceedings{BUT3557,
  author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
  title="Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.",
  booktitle="Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2001",
  pages="2",
  publisher="VUP Praha",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-3-0"
}