Detail publikace

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

VESPALCOVÁ, M. VÍTKOVÁ, M. FIŠERA, M.

Originální název

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

Anglický název

Study of properties of neohesperidin dihydrochalcone sweetener from the point of view the needs of modern separation techniques

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Poster prezentuje výsledky studia stability náhradního sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu (NHDC) ve slabě alkalických elektrolytech (pH 6 - 11), které mohou být použity k elektroforetickému stanovení NHDC.

Anglický abstrakt

Poster presents the results of the stability study of sweetener neohesperidin dihydrochalcone (NHDC) in weakly alkaline electrolytes (pH 6 - 11), which can be used to NHDC determine by capillary electrophoresis.

Klíčová slova

kapilární elektroforéza; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidlo

Klíčová slova v angličtině

capillary izotachophoresis; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener

Autoři

VESPALCOVÁ, M.; VÍTKOVÁ, M.; FIŠERA, M.

Vydáno

28. 5. 2001

Nakladatel

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Místo

Praha

ISBN

80-902671-3-0

Kniha

Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Číslo edice

1

Strany od

14

Strany do

14

Strany počet

1

BibTex

@inproceedings{BUT61075,
  author="Milena {Vespalcová} and Monika {Vítková} and Miroslav {Fišera}",
  title="Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod",
  booktitle="Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2001",
  number="1",
  pages="14--14",
  publisher="Výzkumný ústav potravinářský Praha",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-3-0"
}