Detail publikačního výsledku

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

VESPALCOVÁ, M.; VÍTKOVÁ, M.; FIŠERA, M.

Originální název

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

Anglický název

Study of properties of neohesperidin dihydrochalcone sweetener from the point of view the needs of modern separation techniques

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Poster prezentuje výsledky studia stability náhradního sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu (NHDC) ve slabě alkalických elektrolytech (pH 6 - 11), které mohou být použity k elektroforetickému stanovení NHDC.

Anglický abstrakt

Poster presents the results of the stability study of sweetener neohesperidin dihydrochalcone (NHDC) in weakly alkaline electrolytes (pH 6 - 11), which can be used to NHDC determine by capillary electrophoresis.

Klíčová slova

kapilární elektroforéza; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidlo

Klíčová slova v angličtině

capillary izotachophoresis; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener

Autoři

VESPALCOVÁ, M.; VÍTKOVÁ, M.; FIŠERA, M.

Rok RIV

2014

Vydáno

28.05.2001

Nakladatel

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Místo

Praha

ISBN

80-902671-3-0

Kniha

Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Strany od

14

Strany do

14

Strany počet

1

Plný text v Digitální knihovně

BibTex

@inproceedings{BUT61075,
  author="Milena {Vespalcová} and Monika {Vítková} and Miroslav {Fišera}",
  title="Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod",
  booktitle="Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2001",
  number="1",
  pages="14--14",
  publisher="Výzkumný ústav potravinářský Praha",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-3-0"
}