Detail publikace

Vliv kvašení na obsah volných aminokyselin u odrůdového vína Svatovavřinecké.

ŠŤAVÍKOVÁ, L. HRSTKA, M.

Originální název

Vliv kvašení na obsah volných aminokyselin u odrůdového vína Svatovavřinecké.

Anglický název

Impact of fermentation on free amino acid content in wine Svatovavřinecké.

Typ

konferenční sborník (ne článek)

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Hrozny z Vitis vinifera, odrůdy Svatovavřinecké z Velkopavlovické vinařské podoblasti Jižní Moravy byly zpracovány jednak přirozeným, jednak řízeným kvašením. V průběhu kvašení byl stanovován obsah volných aminokyselin metodou IEC.

Anglický abstrakt

The aim of this work was to determinate amino acids content in wine Svatovavřinecké made by spontaneous and controlled fermentation. 23 amino acids were identified by the IEC method. Total concentrations of amino acids were from 797 mg.l-1 to 3639 mg.l-1 for unprompted fermemntation and from 593 mg.l-1 to 2144 mg.l-1 for controlled fermentation. The most abundant amino acids were arginine, alanine, proline, glutamine and -aminobutyric acid.

Klíčová slova v angličtině

free amino acids, fermentation, Svatovavřinecké

Autoři

ŠŤAVÍKOVÁ, L.; HRSTKA, M.

Vydáno

29. 5. 2006

Nakladatel

VÚPP

Místo

Praha

ISBN

1802-1433

Kniha

XXXVII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Číslo edice

první

Strany od

270

Strany do

270

Strany počet

1

BibTex

@{BUT162486
}