Detail publikace
Vliv kvašení na obsah volných aminokyselin u odrůdového vína Svatovavřinecké.
ŠŤAVÍKOVÁ, L. HRSTKA, M.
Originální název
Vliv kvašení na obsah volných aminokyselin u odrůdového vína Svatovavřinecké.
Anglický název
Impact of fermentation on free amino acid content in wine Svatovavřinecké.
Typ
konferenční sborník (ne článek)
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Hrozny z Vitis vinifera, odrůdy Svatovavřinecké z Velkopavlovické vinařské podoblasti Jižní Moravy byly zpracovány jednak přirozeným, jednak řízeným kvašením. V průběhu kvašení byl stanovován obsah volných aminokyselin metodou IEC.
Anglický abstrakt
The aim of this work was to determinate amino acids content in wine Svatovavřinecké made by spontaneous and controlled fermentation. 23 amino acids were identified by the IEC method. Total concentrations of amino acids were from 797 mg.l-1 to 3639 mg.l-1 for unprompted fermemntation and from 593 mg.l-1 to 2144 mg.l-1 for controlled fermentation. The most abundant amino acids were arginine, alanine, proline, glutamine and -aminobutyric acid.
Klíčová slova v angličtině
free amino acids, fermentation, Svatovavřinecké
Autoři
ŠŤAVÍKOVÁ, L.; HRSTKA, M.
Vydáno
29. 5. 2006
Nakladatel
VÚPP
Místo
Praha
ISBN
1802-1433
Kniha
XXXVII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Číslo edice
první
Strany od
270
Strany do
270
Strany počet
1
BibTex
@{BUT162486
}