Detail publikačního výsledku

Eliminace akrylamidu: Zvýšenie bezpečnosti a zachovanie kvality cereálnych potravín

CIESAROVÁ, Z.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; SÁDECKÁ, J.; BELKOVÁ, R.

Originální název

Eliminace akrylamidu: Zvýšenie bezpečnosti a zachovanie kvality cereálnych potravín

Anglický název

Elimination of acrylamide: Improving safety and preserving the quality of cereal foods

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Cieľom práce bol transfer poznatkov z výskumu spôsobov eliminácie akrylamidu pomocou anorganických solí v modelových cereálnych matriciach do prípravy komerčných chlebových zmesí určených na pečenie chleba v domácich pekárničkách, pričom ako jeden z nevyhnutných faktorov aplikácie bolo zachovanie organoleptických vlastností hotového produktu.

Anglický abstrakt

The aim of the work was the transfer of knowledge on the elimination of acrylamide using inorganic salts in the model cereal matrices from research to commercial mixtures for baking bread at home bakeries. As one of the essential factors of the application was to preserve the organoleptic properties of the finished product.

Klíčová slova

akrylamid, cereálne potraviny, bezpečnosť, kvalita

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, cereal food, safety, quality

Autoři

CIESAROVÁ, Z.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; SÁDECKÁ, J.; BELKOVÁ, R.

Rok RIV

2013

Vydáno

21.05.2012

ISBN

978-80-7080-839-9

Kniha

XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků

Strany od

90

Strany do

92

Strany počet

3

BibTex

@inproceedings{BUT97672,
  author="CIESAROVÁ, Z. and KUKUROVÁ, K. and MARKOVÁ, L. and SÁDECKÁ, J. and BELKOVÁ, R.",
  title="Elimination of acrylamide: Improving safety and preserving the quality of cereal foods",
  booktitle="XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků",
  year="2012",
  pages="90--92",
  isbn="978-80-7080-839-9"
}