Detail publikace

Enzymatická hydrolýza kávové sedliny

PALA, M. OBRUČA, S. SKŘIVANOVÁ, V. BENEŠOVÁ, P. HLAVÁČEK, V. MÁROVÁ, I.

Originální název

Enzymatická hydrolýza kávové sedliny

Anglický název

Enzymatic hydrolysis of coffee grounds

Typ

abstrakt

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Práce se zabývá studiem hydrolytických enzymů produkovaných plísní a stanovením jejich charakteristik. Byly stanoveny hodnoty pH a teplotního optima daných enzymů zodpovědných za hydrolýzu kávové sedliny na fermetovatelné cukry a stanovena produkční křivka.

Anglický abstrakt

The work deals with the study of hydrolytic enzymes produced by fungi and determining their characteristics. Values were determined pH and temperature optima of the enzymes responsible for the hydrolysis of the coffee grounds to fermentable sugars and established production curve.

Klíčová slova

hydrolýza, kávová sedlina

Klíčová slova v angličtině

hydrolysis, coffee grounds

Autoři

PALA, M.; OBRUČA, S.; SKŘIVANOVÁ, V.; BENEŠOVÁ, P.; HLAVÁČEK, V.; MÁROVÁ, I.

Vydáno

7. 9. 2014

Nakladatel

Česká společnost chemická

Místo

Ostrava

ISSN

1803-2389

Periodikum

Chemické listy (S)

Ročník

108

Číslo

8

Stát

Česká republika

Strany od

793

Strany do

793

Strany počet

1

URL

BibTex

@misc{BUT112048,
  author="Martin {Pala} and Stanislav {Obruča} and Veronika {Skřivanová} and Pavla {Benešová} and Viliam {Hlaváček} and Ivana {Márová}",
  title="Enzymatická hydrolýza kávové sedliny",
  year="2014",
  journal="Chemické listy (S)",
  volume="108",
  number="8",
  pages="793--793",
  publisher="Česká společnost chemická",
  address="Ostrava",
  issn="1803-2389",
  url="https://www.chemicke-listy.cz",
  note="abstract"
}