NAŠE PUBLIKACE A APLIKOVANÉ VÝSLEDKY VĚDY A VÝZKUMU
Věříme v sílu odhodlání, neztrácíme touhu objevovat. Náš výzkum přináší jak nové původní poznatky, tak technická řešení a patenty pro komerční sféru.
Technologie výroby litých izolačních žárovzdorných materiálů napěňovacím přípravkem
produktRok: 2015
ŠOUKAL, F.; PTÁČEK, P.; HAVLICA, J.; NOVOTNÝ, R.; LANG, K.; TVRDÍK, L.: OT izolační žárobetony; Technologie výroby litých izolačních žárovzdorných materiálů napěňovacím přípravkem. P-D Refractories CZ a.s., Nádražní 218, 679 63 Velké Opatovice. (ověřená technologie)
The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese
publikaceRok: 2015
Bubelová, Z., Tremlová, B., Buňková, L., Pospiech, M., Vítová, E., Buňka, F. The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015, vol. 52, no. 8,
p. 4985-4993. ISSN: 0022-1155.Transport of organic compounds through porous systems containing humic acids
publikaceRok: 2015
SMILEK, J.; KLUČÁKOVÁ, M.; SEDLÁČEK, P. Transport of organic compounds through porous systems containing humic acids. In Proceedings of the 14th international conference on environmental science and technology. Proceedings of the International Conference on Environmental Sciene and Technology. 1. Rhodos, Řecko: 2015.
p. 1780-1785. ISBN: 978-960-7475-52-7. ISSN: 1106-5516.Elemental composition of fruits from different Black elder (Sambucus nigra L.) cultivars grown in the Czech Republic
publikaceRok: 2015
DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J.; VESPALCOVÁ, M.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J. Elemental composition of fruits from different Black elder (Sambucus nigra L.) cultivars grown in the Czech Republic. JOURNAL OF ELEMENTOLOGY, 2015, vol. 20, no. 3,
p. 549-557. ISSN: 1644-2296.Sorption ability of the soil and its impact on environmental contamination
publikaceRok: 2015
HŘIBOVÁ, Š.; ZLÁMALOVÁ GARGOŠOVÁ, H.; VÁVROVÁ, M. Sorption ability of the soil and its impact on environmental contamination. Interdisciplinary Toxicology, 2015, vol. 7, no. 4,
p. 177-183. ISSN: 1337-9569.Comparison of flavour and volatile flavour compounds of mixed elderberry juices
publikaceRok: 2015
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; BABÁK, L.; MATĚJÍČEK, A. Comparison of flavour and volatile flavour compounds of mixed elderberry juices. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2015, vol. 63, no. 1,
p. 147-152. ISSN: 1211-8516.Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques
publikaceRok: 2015
BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques. In 12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Brno: Institute of Analytical Chemistry of the CAS, 2015.
p. 91-94. ISBN: 9788090495937.RHEOLOGICAL APPROACH FOR AGRICULTURAL HYDROGELS
publikaceRok: 2015
KRATOCHVÍLOVÁ, R.; KLUČÁKOVÁ, M.; SEDLÁČEK, P.; SMILEK, J.; KRÁČALÍK, M. RHEOLOGICAL APPROACH FOR AGRICULTURAL HYDROGELS. In NANOCON 2015 7th Internatonal Conference. 1. Ostrava: Tanger, 2015.
p. 83-88. ISBN: 978-80-87294-59-8.Odborná zpráva projektu TAČR GAMA č. TG01010054-4 rok 2015
publikaceRok: 2015
KALINA, L.; KOPLÍK, J.; BÍLEK Jr., V.; MONČEKOVÁ, M.; NOVOTNÝ, R. Odborná zpráva projektu TAČR GAMA č. TG01010054-4 rok 2015. Brno: CMV FCH VUT v Brně, 2015.
s. 1-13. VLIV POPÍLKU Z VYSOKOTEPLOTNÍHO A FLUIDNÍHO SPALOVÁNÍ NA VLASTNOSTI PAST Z PORTLANDSKÉHO CEMENTU
publikaceRok: 2015
ŠILER, P.; BAYER, P.; SEHNAL, T.; KOLÁŘOVÁ, I.; OPRAVIL, T.; ŠOUKAL, F. VLIV POPÍLKU Z VYSOKOTEPLOTNÍHO A FLUIDNÍHO SPALOVÁNÍ NA VLASTNOSTI PAST Z PORTLANDSKÉHO CEMENTU. In Sborník recenzovaných přednášek konference Popílky ve stavebnictví 2015. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2015.
s. 197-200. ISBN: 978-80-214-5192-6.Basic nutritional properties of Cornelian cherry (Cornus mas L.) cultivars grown in the Czech Republic
publikaceRok: 2015
CETKOVSKÁ, J.; DIVIŠ, P.; VESPALCOVÁ, M.; POŘÍZKA, J. a kol. Basic nutritional properties of Cornelian cherry (Cornus mas L.) cultivars grown in the Czech Republic. ACTA ALIMENTARIA, 2015, vol. 44, no. 3,
p. 357-364. ISSN: 0139-3006.Odborná zpráva projektu TAČR GAMA č. TG01010054-1 rok 2014
publikaceRok: 2015
PŘIKRYL, R.; MENČÍK, P.; KUČERA, F.; TOCHÁČEK, J.; PETRŮJ, J. Odborná zpráva projektu TAČR GAMA č. TG01010054-1 rok 2014. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2015.
s. 1-2. Tvarový materiál pro žáruvzdorné aplikace a způsob jeho výroby
patentRok: 2015
OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; ŠOUKAL, F.; HAVLICA, J.; Vysoké učení technické v Brně (100%): Tvarový materiál pro žáruvzdorné aplikace a způsob jeho výroby. 305474, patent. (2015)
The Thermodynamic Driving Force for Kinetics in General and Enzyme Kinetics in Particular
publikaceRok: 2015
PEKAŘ, M. The Thermodynamic Driving Force for Kinetics in General and Enzyme Kinetics in Particular. CHEMPHYSCHEM, 2015, vol. 16, no. 4,
p. 884-885. ISSN: 1439-4235.Selection of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin for use in dairy industry.
publikaceRok: 2015
ŠPANOVÁ, A., DRÁB, V., TURKOVÁ, K., ŠPANO, M., BURDYCHOVÁ, R., ŠEDO, O., ŠRŮTKOVÁ, D., RADA, V., RITTICH, B. Selection of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin for use in dairy industry. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2015, vol. 241, no. 6,
p. 861-869. ISSN: 1438-2377.
Zobrazeny výsledky 2911 - 2925 z (ze) 8525 výsledků.