NAŠE PUBLIKACE A APLIKOVANÉ VÝSLEDKY VĚDY A VÝZKUMU
Věříme v sílu odhodlání, neztrácíme touhu objevovat. Náš výzkum přináší jak nové původní poznatky, tak technická řešení a patenty pro komerční sféru.
Isolation and biological properties of selected antioxidants presented in plant foods
Publikační výsledkyRok: 2002
RAKOVÁ, M., MÁROVÁ, I. Isolation and biological properties of selected antioxidants presented in plant foods. In Book of abstracts. Brno: 6th Workshop, 2002. 1 p. ISBN: 80-210-2777-0.
Antimutagenic effects of some food antioxidants
Publikační výsledkyRok: 2002
MÁROVÁ, I. Antimutagenic effects of some food antioxidants. In Book of Abstracts. Brno: 6th Workshop, 2002. 1 p. ISBN: 80-210-2777-0.
Analysis of isoflavones using HPLC : detection of soy proteins in meat products
Publikační výsledkyRok: 2002
VRÁNOVÁ, D. Analysis of isoflavones using HPLC : detection of soy proteins in meat products. In Sborník. Lednice: EuroConference, 2002. 1 p.
Study of the interaction of some biopolymers with pectolytic enzymes
Publikační výsledkyRok: 2002
OMELKOVÁ, J. Study of the interaction of some biopolymers with pectolytic enzymes. In VI. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů. Brno: 2002. 1 p. ISBN: 80-210-2777-0.
Study of the carotenoid yeasts in environment of heavy metals
Publikační výsledkyRok: 2002
OMELKOVÁ, J. Study of the carotenoid yeasts in environment of heavy metals. In XXX. Výročná konferencia o kvasinkách. Smolenice: SAS Congress Center, 2002. 1 p.
Effect of pH on the production of multiple forms of polygalacturonase by three strains of Aureobasidium pullulans
Publikační výsledkyRok: 2002
OMELKOVÁ, J. Effect of pH on the production of multiple forms of polygalacturonase by three strains of Aureobasidium pullulans. In XXX. Výročná konferencia o kvasinkách. Smolenice: SAS Congress Center, 2002. 1 p.
Degradation of pectate and oligogalacturonides by exo-glycosyl hydrolases produced in carrot roots
Publikační výsledkyRok: 2002
OMELKOVÁ, J. Degradation of pectate and oligogalacturonides by exo-glycosyl hydrolases produced in carrot roots. In International Carbohydrate Symposium. Cairns, Australia: 2002. 1 p. ISBN: 18768924-8.
The impact of elevated CO2 concentration on the Rubisco activity
Publikační výsledkyRok: 2002
HRSTKA, M.; URBAN, M.; NEČESANÁ, P. The impact of elevated CO2 concentration on the Rubisco activity. In Modern Analytical Methods for Food and Beverage Autentication. CHEMICKE LISTY. Brno: 2002.
p. 121-122. ISSN: 0009-2770.Free amino acids in two cultivars of Vitis vinifera
Publikační výsledkyRok: 2002
HRSTKA, M.; KŘEČKOVÁ, M. Free amino acids in two cultivars of Vitis vinifera. In Modern Analytical Methods for Food and Beverage Autentication. Lednice: 2002. 1 p.
Mineral content as a criterion of authentication of beverages
Publikační výsledkyRok: 2002
FIŠERA, M. Mineral content as a criterion of authentication of beverages. In Modern analytical methods for food and Beverage Autentication. Lednice: HPCF-CT-1999-00061, 2002. 1 p.
Negativní dopady skládky Pozďátky na životní prostředí.
Publikační výsledkyRok: 2002
MAŠEK, I., MIČAN, J. Negativní dopady skládky Pozďátky na životní prostředí. In Vodní hospodářství skládek komunálního odpadu. FAST VUT v Brně: VUT v Brně, FAST, 2002. 3 s. ISBN: 80-214-2226-2.
Effect of exogenous stress factors on production of carotenoids by microbial cells
Publikační výsledkyRok: 2002
SLOVÁK, B., MÁROVÁ, I. Effect of exogenous stress factors on production of carotenoids by microbial cells. In Sborník. Brno: ICS-UNIDO, 2002. 5 p. ISBN: 80-214-2151-7.
Protective effect of food components against oxidative stress in humans
Publikační výsledkyRok: 2002
RAKOVÁ, M., MÁROVÁ, I. Protective effect of food components against oxidative stress in humans. In Sborník. Brno: ICS-UNIDO, 2002. 5 p. ISBN: 80-214-2151-7.
Study of genotoxic effect of mycotoxins isolated from contaminated foods
Publikační výsledkyRok: 2002
BUŇKOVÁ, R., MÁROVÁ, I. Study of genotoxic effect of mycotoxins isolated from contaminated foods. In Sborník. Brno: ICS-UNIDO, 2002. 7 p. ISBN: 80-214-2151-7.
The influence of oxidative and osmotic stress on the morphological features of the red yeast
Publikační výsledkyRok: 2002
OMELKOVÁ, J. The influence of oxidative and osmotic stress on the morphological features of the red yeast. In Sborník. Brno: ICS-UNIDO, 2002. 3 p. ISBN: 80-214-2151-7.
Zobrazeny výsledky 7261 - 7275 z (ze) 8023 výsledků.