Detail předmětu

Bioinženýrství pro potravináře

FCH-DCO_BIPAk. rok: 2019/2020

Produkce proteinů v GMO a jejich izolace. Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy. Speciální izolační postupy. Průmyslové chromatografické separační techniky. produkce.

Výsledky učení předmětu

Teoretické znalosti základů izolačních a separačních postupů v potravinářství

Prerekvizity

Bez omezení

Doporučená nebo povinná literatura

B. K. Lydersen, N.A D´elia, K.L. Nelson Bioprocess engineering: systems, equpment and facilities, J. Willey, new York, 1994 (EN)
l. R. Weatherley Engineering for bioseparationsButterworth and HeinemannOxford, 1994 (EN)
B. A. Shirley. Protein Stability and folding. Humana Press, Totowa, 1995 (EN)
B.R. Glick, J.J. Pasternak, C.L. Patten Molecular Biotechnology. 4 rd ed., ASM Press, Washington, 2010 (EN)

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).

Způsob a kritéria hodnocení

Zkouška se skládá z ústní části.

Jazyk výuky

čeština

Osnovy výuky

Produkce proteinů v GMO a jejich izolace.
Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Speciální postupy izolace biologicky aktivních látek.
Průmyslové chromatografické separační techniky.

Cíl

Prohloubit znalosti o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DKCP_CHTP doktorský

    obor DKCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, 2 kredity, povinně volitelný

  • Program DPCP_CHTP doktorský

    obor DPCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, 0 kreditů, povinně volitelný

  • Program DPAP_CHTP doktorský

    obor DPAO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, 0 kreditů, povinně volitelný