Detail předmětu
Analytická chemie potravin II
FCH-MC_ACP2Ak. rok: 2009/2010
Předmět zahrnuje následující aktuální otázky současné analýzy potravin: Bezpečnost potravin z hlediska výskytu nežádoucích kontaminantů anorganického i organického původu včetně toxinů a hormonálních přípravků. Výskyt nebezpečných chorob a jejich detekce - BSE, parazitární, bakteriální a virové infekce. Geneticky modifikované potraviny. Autenticita a falšování potravin, používané metody a evropská legislativa. Ozařování potravin. Bioterorismus, globální bezpečnost potravin a výhled do budoucna.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
čipy, sondy, senzory.
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech