Detail projektu

Vývoj a využití progresivních postupů při zpracování, analýze a hodnocení potravin, potravinářských surovin a odpadů.

Období řešení: 01.03.2021 — 28.02.2022

O projektu

V rámci DSP Potravinářská chemie budou řešeny práce studentů zaměřené na vývoj a následné využití moderních progresivních postupů zpracování potravin, potravinářských surovin a odpadů. Součástí bude aplikace pokročlých instrumentálních a molekulárních technik k analýze autenticity potravin a obsahu, účinku a stability aktivních látek. Pozornost bude věnována i vývoji aktivních obalů. Koncept cirkulární ekonomiky bude aplikován při komplexním zpracování, využití a valorizaci odpadních surovin ze zemědělství a potravinářství.

Označení

FCH-S-21-7483

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav chemie potravin a biotechnologií
- interní (01.01.2021 - 31.12.2021)
Fakulta chemická
- příjemce (01.01.2021 - 31.12.2021)

Zdroje financování

Vysoké učení technické v Brně - Vnitřní projekty VUT

- plně financující (2021-01-01 - 2022-12-31)