Detail projektu

Biotechnological potential of mixed co-culture of red yeasts and microalgae to produce multifunctional high-value biomass and its components.

Období řešení: 01.01.2022 — 31.12.2022

O projektu

There is a huge societal and industrial need for valorizing agricultural and food industry byproducts in a sustainable way for producing high-value products and to minimize carbon emissions. This project will utilize the versatile metabolism of both oleaginous fungi and microalgae to develop unique value chain combining food waste utilization by heterotrophic red yeasts and consumption of emerging CO2 by autotrophic microalgae growing in co-culture.

Označení

FCH-K-22-7746

Originální jazyk

angličtina

Řešitelé

Holub Jiří, Ing. - hlavní řešitel
Dzurická Lucia, Ing. - spoluřešitel
Schildová Veronika, Ing. - spoluřešitel
Šimanský Samuel, Ing. - spoluřešitel

Útvary

Fakulta chemická
- příjemce (01.01.2022 - 31.12.2022)

Zdroje financování

Evropská unie - Interní grantová soutěž

- plně financující (2022-01-01 - 2022-12-31)