Detail publikace

Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening

VESPALCOVÁ, M. SVOBODOVÁ, A. ZDAŘILOVÁ, A.

Originální název

Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening

Typ

článek v časopise - ostatní, Jost

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

Utilization of dried stevia leaves to sea sweetening is investigated in the paper. The optimal addition of dry stevia leaves was determind by using sensory analysis. Tea extracts containing the statistically optimal amounts of stevia leaves have been analysed by HPLC for the concentration of stevioside extracted from the stevia leaves.

Klíčová slova

Stevia; stevioside; tea sweetening

Autoři

VESPALCOVÁ, M.; SVOBODOVÁ, A.; ZDAŘILOVÁ, A.

Rok RIV

2002

Vydáno

10. 9. 2002

Nakladatel

ČSCH

Místo

Brno

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

96

Číslo

S

Stát

Česká republika

Strany od

194

Strany do

195

Strany počet

2

BibTex

@article{BUT41021,
  author="Milena {Vespalcová} and Alena {Svobodová} and Adéla {Zdařilová}",
  title="Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening",
  journal="Chemické listy",
  year="2002",
  volume="96",
  number="S",
  pages="194--195",
  issn="0009-2770"
}