Detail publikace

Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského

GROSS, M. DIVIŠ, P. ŠUMBEROVÁ, M.

Originální název

Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského

Anglický název

Selected phenolic compounds assesment in Riesling wines

Typ

článek ve sborníku mimo WoS a Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Práce ukazuje profil vín odrůdy Ryzlink rýnský původem z Moravské vinařské oblasti z hlediska obsahu vybraných fenolických látek jako jednoho z ukazatelů autenticity vín. Vedle celkového obsahu fenolických látek bylo ve vzorcích stanoveno 6 fenolických látek pomocí HPLC, přičemž byla validována opakovatelnost a linearita metody stanovení.

Anglický abstrakt

Study shows the profile of Riesling varietal wines originating from the Moravian wine region in terms of the content of selected phenolic substances as one of the indicators of wine authenticity. In addition to the total phenolic content, 6 phenolic compounds were determined in the samples by HPLC, and the repeatability and linearity of the method of determination were validated.

Klíčová slova

Víno, fenolické látky, HPLC.

Klíčová slova v angličtině

Wine, phenolics, HPLC.

Autoři

GROSS, M.; DIVIŠ, P.; ŠUMBEROVÁ, M.

Vydáno

30. 10. 2023

Nakladatel

Veterinární univerzita Brno

Místo

Brno

ISBN

978-80-7305-934-7

Kniha

Hygiena a technologie potravin – LII. Lenfeldovy a Höklovy dny

Edice

1

Číslo edice

1

Strany od

121

Strany do

125

Strany počet

5

URL

BibTex

@inproceedings{BUT187221,
  author="Michal {Gross} and Pavel {Diviš} and Michaela {Šumberová}",
  title="Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského",
  booktitle="Hygiena a technologie potravin – LII. Lenfeldovy a Höklovy dny",
  year="2023",
  series="1",
  number="1",
  pages="121--125",
  publisher="Veterinární univerzita Brno",
  address="Brno",
  isbn="978-80-7305-934-7",
  url="https://fvhe.vetuni.cz/files/upload/1697/LII.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20Sbornik%202023.pdf"
}