NAŠE PUBLIKACE A APLIKOVANÉ VÝSLEDKY VĚDY A VÝZKUMU
Věříme v sílu odhodlání, neztrácíme touhu objevovat. Náš výzkum přináší jak nové původní poznatky, tak technická řešení a patenty pro komerční sféru.
Studium vlivu pomocných půdních látek (PPL) na transport pesticidů v modelových hydrogelových systémech simulujících přírodní podmínky
publikaceRok: 2019
SMILEK, J.; KALINA, M.; SEDLÁČEK, P. Studium vlivu pomocných půdních látek (PPL) na transport pesticidů v modelových hydrogelových systémech simulujících přírodní podmínky. Brno: FCH VUT Brno, 2019.
s. 1-21. Extracellular lipase production by red yeasts cultivated on animal waste fat
publikaceRok: 2019
SZOTKOWSKI, M.; BYRTUSOVÁ, D.; CHRÁSTOVÁ, N.; TĚŠÍKOVÁ, K.; MATOUŠKOVÁ, P.; RAPTA, M.; MÁROVÁ, I.; ČERTÍK, M., SHAPAVAL. V. Extracellular lipase production by red yeasts cultivated on animal waste fat. Smolenice, Slovensko: 2019.
p. 1 (1 s.). The Novel Materials for Bioelectronic Devices and Sensors
publikaceRok: 2019
TUMOVÁ, Š.; MALEČKOVÁ, R.; STŘÍTESKÝ, S.; VÍTEČEK, J.; VALA, M.; WEITER, M. The Novel Materials for Bioelectronic Devices and Sensors. Sborník abstraktů. Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno, 2019.
p. 89-90. ISBN: 978-80-214-5807-9.BIOLOGICAL EFFECTS OF SELECTED PLANT EXTRACTS
publikaceRok: 2019
VYSOKÁ, M.; MAZZARELLO, V. .; SCIOLA, L:.; MÁROVÁ, I. BIOLOGICAL EFFECTS OF SELECTED PLANT EXTRACTS. 2019.
Fusarium Mycotoxins Stability during the Malting and Brewing Processes
publikaceRok: 2019
PIACENTINI, K.; BĚLÁKOVÁ, S.; BENEŠOVÁ, K.; PERNICA, M.; SAVI, G.D.; ROCHA, L.O.; HARTMAN, I.; ČÁSLAVSKÝ, J.; CORREA, B. Fusarium Mycotoxins Stability during the Malting and Brewing Processes. Toxins, 2019, vol. 11, no. 5,
p. 1-11. ISSN: 2072-6651.Comparison of chemical composition of eggs from laying hens housed in different production facilities: A market study
publikaceRok: 2019
POŘÍZKA, J.; DIVIŠ, P.; MICHALEC, A. Comparison of chemical composition of eggs from laying hens housed in different production facilities: A market study. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2019, vol. 13, no. 1,
p. 402-407. ISSN: 1337-0960.New Thiol-Sensitive Dye Application for Measuring Oxidative Stress in Cell Cultures
publikaceRok: 2019
PUENTE-MUNOZ, V.; PAREDES, J., M.; Resa, S.; Vilchez, J., D.; Žitňan, M.; Miguel, D.; Giron, M., D.; Cuerva, J., M.; Salto, R.; Crovetto, L. New Thiol-Sensitive Dye Application for Measuring Oxidative Stress in Cell Cultures. Scientific Reports, 2019, vol. 9, no. 2019,
p. 1659-1669. ISSN: 2045-2322.Study of the influence of brewing water on selected analytes in beer
publikaceRok: 2019
PUNČOCHÁŘOVÁ, L.; POŘÍZKA, J.; DIVIŠ, P.; ŠTURSA, V. Study of the influence of brewing water on selected analytes in beer. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2019, vol. 13, no. 1,
p. 507-514. ISSN: 1337-0960.Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose
publikaceRok: 2019
Radim Striz, Adriana Kovalcik, Falk Liebner, Michal Machovsky. Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose. Studentská odborná konference, Chemie je život, 21. listopadu 2019, Sborník abstraktů. Brno, Česká Republika: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2019. ISBN: 978-80-214-5807-9.
Determination of potentially hazardous metals in fish sauces using DGT technique
publikaceRok: 2019
REICHSTÄDTER, M. Determination of potentially hazardous metals in fish sauces using DGT technique. Vienna, Austria: University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU), 2019.
Simultaneous Determination of Trace Mercury, Cadmium and Lead in Fish Sauce Food Matrix by Diffusive Gradients in Thin Films Technique
publikaceRok: 2019
REICHSTÄDTER, M. Simultaneous Determination of Trace Mercury, Cadmium and Lead in Fish Sauce Food Matrix by Diffusive Gradients in Thin Films Technique. Brno, CZ: Chemie je život 2019, 2019.
Determination of potentially hazardous metals in fish sauces using DGT technique
publikaceRok: 2019
REICHSTÄDTER, M.; DIVIŠ, P.; LEERMAKERS, M.; GAO, Y. Determination of potentially hazardous metals in fish sauces using DGT technique. 6th Conference on Diffusive Gradients in Thin Films 2019. 1. Vienna, Austria: University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU), 2019.
p. 33-33. Isolation and identification of genus Fragaria DNA in cosmetic products
publikaceRok: 2019
ROMANOVSKÁ, D.; FIALOVÁ, L.; MÁROVÁ, I. Isolation and identification of genus Fragaria DNA in cosmetic products. 2019.
The effect of membrane thickness on supported liquid membrane extractions in-line coupled to capillary electrophoresis for analyses of complex samples
publikaceRok: 2019
RYŠAVÁ, L.; DVOŘÁK, M.; KUBÁŇ, P. The effect of membrane thickness on supported liquid membrane extractions in-line coupled to capillary electrophoresis for analyses of complex samples. Journal of Chromatography A, 2019, no. 1596,
p. 226-232. ISSN: 0021-9673.Pre-treatment and elution of amino acids from dried blood spots for direct determination by capillary electrophoresis.
publikaceRok: 2019
RYŠAVÁ, L.; DVOŘÁK, M.; MIKOVÁ, B.; KUBÁŇ, P. Pre-treatment and elution of amino acids from dried blood spots for direct determination by capillary electrophoresis. 2019.
p. 20-20.
Zobrazeny výsledky 1621 - 1635 z (ze) 8525 výsledků.