NAŠE PUBLIKACE A APLIKOVANÉ VÝSLEDKY VĚDY A VÝZKUMU
Věříme v sílu odhodlání, neztrácíme touhu objevovat. Náš výzkum přináší jak nové původní poznatky, tak technická řešení a patenty pro komerční sféru.
Studie vlivu doplňků stravy(kreatin monohydrát.proteiny, maltodextriny) na růst svalové hmoty
publikaceRok: 2010
VRÁNOVÁ, D. Studie vlivu doplňků stravy(kreatin monohydrát.proteiny, maltodextriny) na růst svalové hmoty. Medica Sportiva Bohemica &Slovaca, 2010, roč. 2010, č. 19/4,
s. 45-47. ISSN: 1210-5481.Charakterizace potenciálně probiotických bakterií rodu Lactobacillus lidského původu ze sbírky Laktoflora
publikaceRok: 2010
RITTICH, B.; TURKOVÁ, K.; TRACHTOVÁ, Š.; ŠPANOVÁ, A. Charakterizace potenciálně probiotických bakterií rodu Lactobacillus lidského původu ze sbírky Laktoflora. 2010.
Studium problematiky biologické degradace půd v podmínkách aridního klimatu
publikaceRok: 2010
STRAKOVÁ, M.; SALAŠ, P.; KOHUT, M.; PEKAŘ, M.; ŠEVČÍKOVÁ, M.; PELIKÁN, J. Studium problematiky biologické degradace půd v podmínkách aridního klimatu. Úroda, 2010, roč. 12, č. věd.př.,
s. 115-120. ISSN: 0139-6013.Identifikace živých buněk laktobacilů v kysaných mléčných výrobcích
publikaceRok: 2010
TRACHTOVÁ, Š. Identifikace živých buněk laktobacilů v kysaných mléčných výrobcích. 2010.
Sledování změn obsahu ferulové kyseliny v pivovarských surovinách metodou UPLC s PDA detekcí
publikaceRok: 2010
BĚLÁKOVÁ, S.; BENEŠOVÁ, K.; MIKULÍKOVÁ, R.; SVOBODA, Z. Sledování změn obsahu ferulové kyseliny v pivovarských surovinách metodou UPLC s PDA detekcí. Kvasný průmysl, 2010, roč. 56, č. 6,
s. 266-269. ISSN: 0023-5830.Proteomics approach for study of glycation during the malting process
publikaceRok: 2010
BENKOVSKÁ, D.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; MAZANEC, K.; BOBÁĽOVÁ, J. Proteomics approach for study of glycation during the malting process. 4th CEEPC meets IMA. Book of Abstracts. 2010.
p. 61-61. Vitamin C v méně známých druzích ovoce
publikaceRok: 2010
CETKOVSKÁ, J.; VESPALCOVÁ, M.; MAŘÁKOVÁ, V.; ŘEZNÍČEK, V. Vitamin C v méně známých druzích ovoce. 2010.
Sledování vodárenské filtrace počítačem částic.
publikaceRok: 2010
DOLEJŠ, P. Sledování vodárenské filtrace počítačem částic. SOVAK, 2010, roč. 19, č. 4,
s. 116-119. ISSN: 1210-3039.Influence of various stationary phases on HPLC separation of glycated intact barley proteins
publikaceRok: 2010
FLODROVÁ, D.; BENKOVSKÁ, D.; ŠALPLACHTA, J.; BOBÁĽOVÁ, J. Influence of various stationary phases on HPLC separation of glycated intact barley proteins. ISC 2010. Book of Abstracts. 2010.
p. 469-469. STABILIZATION OF FLY-ASH CONTAINING HEAVY METALS BY ALKALI ACTIVATION
publikaceRok: 2010
KOPLÍK, J.; KALINA, L.; MÁSILKO, J.; ŠOUKAL, F. STABILIZATION OF FLY-ASH CONTAINING HEAVY METALS BY ALKALI ACTIVATION. In 12th International Inorganic-Bonded Fiber Composites Conference. Aalborg: Aalborg University, 2010.
p. 311-315. ISBN: 87-91606-20-9.Antioxidant activity depends on the type of pro-oxidant
publikaceRok: 2010
KRISTINOVÁ, V. Antioxidant activity depends on the type of pro-oxidant. Oslo, Norway: 2010.
The impact of moisture and metal ions on the oxidative stability of fish oil
publikaceRok: 2010
KRISTINOVÁ, V. The impact of moisture and metal ions on the oxidative stability of fish oil. Oslo, Norway: 2010.
Efect of suplemental rumen-protected lysine, methionine or boths added to diet of lactating dairy cos on milk fatty acids profile
publikaceRok: 2010
KŘÍŽOVÁ, L.; TŘINÁCTÝ, J.; WATZKOVÁ, J.; RICHTER, M. Efect of suplemental rumen-protected lysine, methionine or boths added to diet of lactating dairy cos on milk fatty acids profile. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2010, vol. 58, no. 1,
p. 87-94. ISSN: 1211-8516.Role of yeast in bread mix on acrylamide formation
publikaceRok: 2010
KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; MARKOVÁ, L.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; SADECKA, J.; BELKOVA, R.; KRAVEC, K.; BEHAN, T. Role of yeast in bread mix on acrylamide formation. 1st International Congress on Food Technlology. Abstract Book. 2010. ISBN: 978-975-00373-3-7.
The optimalization of bread mix composition to prepare low level acrylamide products using home bread maker
publikaceRok: 2010
KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; MARKOVÁ, L.; SADECKÁ, J. The optimalization of bread mix composition to prepare low level acrylamide products using home bread maker. Women Chemists and Innovation. The Role of Women in Chemistry and Innovation in the European Research Area, with a focus on teh Visegrad Countries. Programme and Book of Abstracts. 2010.
p. 27 ( p.) ISBN: 978-963-9970-08-3.
Zobrazeny výsledky 5026 - 5040 z (ze) 8525 výsledků.