Ve dnech 18.–20. května 2025 se na Pražské náplavce uskutečnil již 53. ročník symposia o nových směrech ve výrobě a hodnocení potravin – konference CzechFoodChem 2025, pořádaný pod záštitou VŠCHT Praha.
Konference se zúčastnili studenti doktorského programu Ústavu potravin a biotechnologií, konkrétně dva studenti třetího ročníku, Ing. Kristina Trenzová a Ing. Matěj Rychetský, a studentka prvního ročníku Ing. Pavlína Knapovská. Program nabídl odborné přednášky zaměřené například na hmyz jako novou potravinu, alternativní proteiny, fermentaci a možný výskyt toxických látek vznikajících během ohřevu potravin. Mimo odborný program účastníci navštívili Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, kde se zúčastnili senzorického hodnocení, dále absolvovali návštěvu Betlémské kaple, vystoupení pěveckého sboru ChemChór, a celý program vyvrcholil společenským večerem na náplavce.
Na závěr konference byla udělena cena za nejlepší posterové sdělení, kterou si odnesla naše studentka Ing. Pavlína Knapovská.