Úspěch studentek doktorského studijního programu na konferenci FAT 2025
Ve dnech 8.–10. září 2025 se ve španělské Valencii uskutečnil 7. ročník mezinárodní konference Euro-Global Conference on Food Science and Technology (FAT 2025) s mottem „Exploring New Frontiers in Food Science and Technology“. Konference byla zaměřena na aktuální výzvy a trendy v oblasti vědy o potravinách, výživě a technologiích.Mezi hlavní témata patřila chemie potravin, moderní procesy výroby a zpracování, výživová věda a veřejné zdraví, potravinová toxikologie, inovace v oblasti balení a využití nanotechnologií v potravinářství. Velký důraz byl kladen také na problematiku udržitelnosti a bezpečnosti potravinového systému v kontextu měnících se environmentálních podmínek. Ústav chemie potravin a biotechnologií reprezentovaly čtyři doktorandky – Paula Večeríková, Michaela Kubalová, Pavlína Sniegoňová a Agáta Bendová – které prezentovaly výsledky svých výzkumů formou posterů. Dvě z nich, Pavlína Sniegoňová a Agáta Bendová, navíc získaly prestižní ocenění Best Poster Award, což je významný úspěch jejich odborné práce. Děkujeme za reprezentaci ústavu i celé fakulty.