Detail předmětu
Bioinženýrství pro potravináře
FCH-DCO_BIPAk. rok: 2011/2012
Extrakce - typy extraktorů a jejich využití v biotechnologiích. Destilace. Průmyslové chromatografické separační techniky. Fluidace. Sušení. Produkce proteinů v GMO. Stabilita proteinů. Zabezpečení jakosti produkce.
Jazyk výuky
čeština
Počet kreditů
2
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Teoretické znalosti základů izolačních a separačních postupů v potravinářství
Prerekvizity
Bez omezení
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.
Způsob a kritéria hodnocení
Zkouška se skládá z ústní části.
Učební cíle
Prohloubit znalosti o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce
Zařazení předmětu ve studijních plánech