Detail předmětu
Speciální postupy zpracování potravinářských surovin a produktů
FCH-DCO_SPZAk. rok: 2011/2012
Metody izolace proteinů. Produkce proteinů v GMO a jejich izolace. Extrakce - dvoufázové vodné systémy. Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy. Průmyslové chromatografické separační techniky.
Jazyk výuky
čeština
Počet kreditů
2
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Rozšíření teoretických znalostí o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů
Prerekvizity
Bez omezení
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.
Způsob a kritéria hodnocení
Zkouška se skládá z ústní části.
Osnovy výuky
Metody izolace proteinů.
Produkce proteinů v GMO a jejich izolace.
Extrakce - dvoufázové vodné systémy.
Izolace blátek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Průmyslové chromatografické separační techniky.
Učební cíle
Prohloubit znalosti z oblasti zpracování potravinářských produktů
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce