Detail předmětu
Biotechnologie
FCH-SZZ_B_BIOTAk. rok: 2019/2020
Náplň předmětů Biotechnologie I, Bioinženýrství I a Mikrobiologie
Jazyk výuky
čeština
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).
Osnovy výuky
Bioinženýrství I
1) Reaktory jako biotechnologické zařízení
2) Mechanické míchání v bioreaktorech
3) Pneumatické míchání v bioreaktorech
4) Aerace a přenos kyslíku v bioreaktorech
5) Stanovení koeficientu kLa
6) Sterilizace bioreaktorového systému
7) Kinetika enzymatických reakcí
8) Inhibice enzymatických reakcí
9) Charakteristiky toku fází v bioreaktorech
10) Pasivní a aktivní buněčný transport
11) Kinetika růstu buněk
12) Kinetika tvorby produktu, primární a sekundární metabolity
13) Vsádková kultivace buněk - popis, bilance, aplikace
14) Kontinuální kultivace buněk – popis, bilance, aplikace, možnosti řízení
15) Fed-batch kultivace buněk - popis, bilance, aplikace,
Biotechnologie I
16) Historie biotechnologie
17) Suroviny pro fermentační procesy
18) Výroba a druhy sladu
19) Výroba piva
20) Výroba lihu
21) Bioetanol
22) Výroba vín
23) Vína přírodně sladká a dezertní
24) Vína šumivá a perlivá
25) Výroba kvašených lihovin
26) Výroba nekvašených lihovin
27) Výroba pekařského droždí
28) Fermentované mléčné produkty
29) Fermentované masné produkty
30) Výroba octa
1) Reaktory jako biotechnologické zařízení
2) Mechanické míchání v bioreaktorech
3) Pneumatické míchání v bioreaktorech
4) Aerace a přenos kyslíku v bioreaktorech
5) Stanovení koeficientu kLa
6) Sterilizace bioreaktorového systému
7) Kinetika enzymatických reakcí
8) Inhibice enzymatických reakcí
9) Charakteristiky toku fází v bioreaktorech
10) Pasivní a aktivní buněčný transport
11) Kinetika růstu buněk
12) Kinetika tvorby produktu, primární a sekundární metabolity
13) Vsádková kultivace buněk - popis, bilance, aplikace
14) Kontinuální kultivace buněk – popis, bilance, aplikace, možnosti řízení
15) Fed-batch kultivace buněk - popis, bilance, aplikace,
Biotechnologie I
16) Historie biotechnologie
17) Suroviny pro fermentační procesy
18) Výroba a druhy sladu
19) Výroba piva
20) Výroba lihu
21) Bioetanol
22) Výroba vín
23) Vína přírodně sladká a dezertní
24) Vína šumivá a perlivá
25) Výroba kvašených lihovin
26) Výroba nekvašených lihovin
27) Výroba pekařského droždí
28) Fermentované mléčné produkty
29) Fermentované masné produkty
30) Výroba octa
eLearning
eLearning: aktuální otevřený kurz
eLearning
eLearning: aktuální otevřený kurz