Detail předmětu
Analytická chemie přírodních látek II
FCH-MC_ACPL2Ak. rok: 2021/2022
Předmět se věnuje technikám přípravy vzorku pro analýzu a detailně popisuje moderní instrumentální techniky pro analýzu přírodních látek.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Výuka bude probíhat dle následujícího týdenního rozpisu:
1. Úvod do studia
2. Analýza DNA pro identicikaci živočišných/rostlinných látek
3. Bioanalytické metody
4. Spektroskopie I
5. Spektroskopie II
6. Separační metody I
7. Separační metody II
8. Analýza alergenů, enzymová analýza
9. Autenticita produktů z přírodních látek I
10. Autenticita produktů z přírodních látek II
11. Analýza kontaminantů
12. Praktická část (exkurze)
13. Praktická část (exkurze)
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Nollet, L.M. L., Siddiqi, K. S: Fingerprinting techniques in food authentication and traceability, CRC Press, 2019, ISBN 9781138197671 (EN)
eLearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program NPCP_CHPL magisterský navazující, 1. ročník, letní semestr, povinný
- Program NKCP_CHPL magisterský navazující, 1. ročník, letní semestr, povinný
- Program NKCP_CHTPO magisterský navazující
specializace BCH , 1. ročník, letní semestr, povinný
specializace CHPL , 1. ročník, letní semestr, povinný - Program NPCP_CHTPO magisterský navazující
specializace CHPL , 1. ročník, letní semestr, povinný
- Program NKCP_CHTPO magisterský navazující
specializace PCH , 1. ročník, letní semestr, povinný
- Program NPCP_CHTPO magisterský navazující
specializace PCH , 1. ročník, letní semestr, povinný
Typ (způsob) výuky
Přednáška
Vyučující / Lektor
eLearning