Detail projektu

Využití pokročilých metod a postupů v rámci moderních potravinářských věd

Období řešení: 01.01.2019 — 31.12.2019 Financování: Vnitřní projekty VUT

O projektu

Odborné práce studentů DSP oboru Potravinářská chemie budou zaměřeny na rozvoj progresivních postupů výroby a zpracování potravin a na využití pokročilých instrumentálních a molekulárních technik k analýze obsahu, účinku a stability prospěšných látek, ale i kontaminantů a alergenů v surovinách a produktech. Rozvíjeny budou komplexní postupy pro stanovení autenticity potravin. Pozornost bude věnována aktuálnímu trendu cirkulární ekonomiky při zpracování, využití a zhodnocení odpadních surovin ze zemědělsko- potravinářského komplexu.

Označení

FCH-S-19-5983

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Márová Ivana, prof. RNDr., CSc.
- hlavní řešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Brázda Václav, doc. Mgr., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Burešová Natálie, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Byrtusová Dana, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Čáslavský Josef, prof. Ing., CSc.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Diviš Pavel, doc. Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Ďubašáková Mária, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Fialová Lenka, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Fryšová Eva, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Hároniková Andrea, Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Hoová Julie, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Hrstka Miroslav, PhDr., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Kočnar Michal, Bc.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Kovalčík Adriána, doc. Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Kratochvílová Olga, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Křikala Jakub, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Kučera Dan, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Kundrát Vojtěch, Mgr.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Matoušková Petra, Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Mierna Jana, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Müllerová Lucie, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Němeček Milan, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Nováčková Ivana, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Obruča Stanislav, doc. Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Pavelková Renata, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Pernicová Iva, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Porubiaková Otília, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Pořízka Jaromír, Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Punčochářová Lenka, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Rapta Marek, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Reichstädter Marek, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Romanovská Denisa, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Ryšavá Lenka, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Sadel Peter, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Slaninová Eva, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Smetana Jan, Mgr., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Sýkora Michal, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Szotkowski Martin, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Šimíčková Adéla, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Štursa Václav, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Veselá Mária, RNDr., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Vysoká Marie, Ing.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)
Zemanová Jana, Ing., Ph.D.
- spoluřešitel (01.01.2019 - 31.12.2019)

Útvary

Ústav chemie potravin a biotechnologií
- interní (01.01.2019 - 31.12.2019)
Fakulta chemická
- příjemce (01.01.2019 - 31.12.2019)

Zdroje financování

Vysoké učení technické v Brně - Vnitřní projekty VUT
- plně financující (01.01.2019 - 31.12.2020)

Výsledky

DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J.; KŘIKALA, J. The effect of coffee beans roasting on its chemical composition. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2019, vol. 13, no. 1, p. 344-350. ISSN: 1337-0960.
Detail

Odpovědnost: Ing. Marek Strakoš