Detail projektu

Vybrané aspekty a trendy současných potravinářských věd

Období řešení: 1.3.2025 — 28.2.2026

Zdroje financování

Vysoké učení technické v Brně - Vnitřní projekty VUT

O projektu

V rámci DSP Potravinářská chemie budou řešeny práce studentů zaměřené vybraná aktuální témata a přístupy k výzkumu v rámci moderních potravinářských věd od zpracování potravin, surovin, odpadů i obalů přes rozvoj pokročilých instrumentálních a molekulárních technik k analýze autenticity, bezpečnosti a hygieny potravin a obsahu, účinku a stability aktivních látek. Při komplexním zpracování, využití a valorizaci odpadních surovin z potravinářství bude aplikován koncept cirkulární ekonomiky.

Označení

FCH-S-25-8818

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav chemie potravin a biotechnologií
- interní (1.1.2025 - 31.12.2025)
Fakulta chemická
- příjemce (1.1.2025 - 31.12.2025)

Výsledky

OBRAČAJ, J.; HOLUB, J.; ČARNOKÁ, D.; ŠPAČKOVÁ, D.; GERSPITZEROVÁ, N.; MIKULÍKOVÁ, R.; MÁROVÁ, I. Effect of enriched lignocellulosic wastes as a primary nutritional source on the biomass quality of selected yeast strains. Book of abstracts of the 12th International Conference on Chemical Technology. 1st edition, April 2025. Vyšehradská 320/49, 128 00 Prague 2, Czech Republic: AMCA, spol. s r.o., 2025. p. 154-155. ISBN: 978-80-88307-24-2.
Detail